Charlees’ visie

De kracht en de wijsheid van de groep ontsluiten

In mijn werk als organisatieontwikkelaar staan de groepen – en de individuen in de groepen – waarmee ik werk centraal. Het collectief heeft namelijk vaak de meest prachtige wijsheid in zich heeft. En juist de inbreng van die wijsheid is van grote waarde voor organisatieontwikkelingsvraagstukken. De oplossing voor – bijna – elk organisatievraagstuk is dan ook vaak al gewoon aanwezig binnen de organisatie zelf. Nog heel vaak blijft dit alleen ongezegd, waardoor veel goede ideeen, verbazingen en zorgen onzichtbaar blijven. En dat zijn – wat mij betreft – gemiste kansen, omdat hier heel vaak de mooiste kansen en mogelijkheden liggen voor jouw organisatie. Ik help je graag om die wijsheid – dit menselijke goud van je organisatie – te ontginnen en te ontsluiten voor jouw organisatie. Ik geloof in de kracht van het collectief. De wijsheid van de groep is ten alle tijden groter dan de kennis en kunde van elk individu alleen. Groepen mensen komen met elkaar tot inzichten en nieuwe ideeën die zij alleen nooit hadden kunnen bedenken. Hier maak ik gebruik van in mijn werken met mensen.

Sta jij ervoor open dat de meest creatieve ideeën in je organisatie tot wasdom komen? Ben jij toe aan werkelijke verandering in de organisatie? Dan kom ik graag met jou in contact.