Aflevering 12. Over leiderschap in de praktijk met Edith Doosje

‘Samen en met plezier bereik je meer dan alleen.’ Dit lijkt misschien een tegeltjeswijsheid, maar geloof mij, voor Edith is het veel meer dan dat. Al 20 jaar leeft ze dit motto met de drie kernwoorden: samen, plezier en bereik. En dit leeft en praktiseert zij in elke dag. Ze heeft een bak met energie die ze koppelt aan een heerlijke slimmigheid. 

Wat een mens! Ze maakt impact met nieuwsgierigheid als primaire drijfveer. Met deze nieuwsgierigheid maakt ze verbinding met alles en iedereen om zich heen. Tegelijkertijd is ze scherp en gedreven en gaat voor niemand aan de kant. In de goede zin van het woord dan natuurlijk. Ons gesprek had een heerlijke openheid en kwetsbaarheid. Dit gaf deze podcast direct een waanzinnige diepgang en persoonlijkheid. ‘Het belangrijkste in samenwerken ben je zelf. En dat is goed nieuws en dat is slecht nieuws,’ aldus Edith.

Edith laat een uur lang horen wat leiderschap voor haar betekent in de praktijk, want, zo vertelt Edith: ’leiderschap zit in elke dag en in elk moment.’ De mensen met wie ze werkt lopen met haar weg. Hoe ze dat doet? Daar moest ze zelf ook wel even over nadenken. Dit is gewoon ‘haar manier’. Luister naar haar manier en hoor hoe ze het goede voorbeeld geeft: kwetsbaar, krachtig en volledig authentiek. 

Ik gun elke werknemer én elke organisatie een Edith. 

‘Openheid is altijd de springplank naar het doorworstelen van moeilijke situaties.’

– Edith Doosje –