Aflevering 11. Over authentiek en dienend leiderschap met Ugur Pekdemir

Ugur is een selfmade man die de relaxte overtuiging heeft dat je er maar beter voor kunt gaan, als je het in je hebt. Want: waarom zou het niet lukken? En als het niet lukt? Dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan. Maar iets in mij zegt, dat er bij Ugur niet zoveel niet lukt. Al is het alleen maar omdat Ugur daar dan juist van leert en die lessen weer ten goede keert voor zijn volgende stappen. Ik heb het hele gesprek met een grote lach op mijn gezicht naar hem geluisterd. Een man met passie en tegelijkertijd een ‘lineaire econoom’, zoals hij het zelf zegt. 

Ik praat met Ugur onder andere over cultuur en leiderschap. Hij introduceert daarbij het woord ‘intercreatie’ en hij vertelt daar zeer bevlogen over. Zijn geloof in inclusiviteit en diversiteit sluiten hier voor hem naadloos op aan. Hij vertelt wat deze thema’s voor hem betekenen en hoe hij hier handen en voeten aan geeft in de praktijk. Verder hebben we het over zijn jeugd en hoe hem dat gevormd heeft tot waar hij nu staat. 

Ugur is authentiek en echt en vertelt vanuit kwetsbaarheid en kracht over zijn visie op leiderschap. Want, zo zegt Ugur: ‘als je diepgang wilt is het nodig om je kwetsbaar op te durven stellen.’ Met dit goede voorbeeld vraagt hij de mensen aan wie hij leidinggeeft hetzelfde te doen. Hierdoor ontstaat werkelijke verbinding en ruimte om liefdevol te confronteren. Hij daagt zijn mensen uit om te komen met ideeën en geeft de ruimte om die ideeën uit te werken. Dat is werkelijk samenwerken en is zeker niet vrijblijvend, wat Ugur betreft. Laat je inspireren door deze gedreven leider.

Als je ’s morgens in de spiegel kijkt en je lacht, dan lacht de spiegel terug.’

– Ugur Pekdemir –